کد خبر: ۵۴۱۱۱۸
زمان انتشار: ۰۹:۳۲     ۲۰ آبان ۱۴۰۳
شاید تا دیروز تصور می‌کردیم که دولت فقط با انتصاب‌های پرحاشیه، «برق از سر مردم بپراند»، اما از امروز، «برق» نه‌ تنها از سر مردم، بلکه از خانه‌هایشان نیز می‌پرد!

به گزارش پایگاه خبری 598، شاید تا دیروز تصور می‌کردیم که دولت فقط با انتصاب‌های پرحاشیه و غیرشفاف، «برق از سر مردم بپراند»، اما کمتر کسی فکر می‌کرد که از امروز حالا به معنای واقعی کلمه، «برق» نه‌ تنها از سر مردم، بلکه از خانه‌هایشان نیز می‌پرد! 

همین هفته گذشته بود که، خبر مراسم پر #زرق_و_برق انتصاب خانوادگی در وزارت ورزش و جوانان بود که تعجب بسیاری را برانگیخت. علیرضا رحیمی، «برادر داماد» معاون پارلمانی دولت، با برگزاری مراسمی پرهزینه برای تصدی پست «معاون جوانان وزیر ورزش» خبرساز شد و نمونه‌ای از روند انتصاب‌های خانوادگی در جایگاه‌های کلیدی را به نمایش گذاشت. طبق آنچه رسانه‌ها گزارش داده‌اند، رحیمی که متخصص طب فیزیکی و توانبخشی است، پیش‌تر سوابقی در شهرداری تبریز و باشگاه‌های ورزشی این شهر داشته است و اکنون با حمایت برخی، به مقام جدیدی دست یافته است.

وقتی آسایش مردم قربانی ناکارآمدی می‌شود | از انتصاب‌های پر زرق و برق تا تاریکی در خانه‌ها

خاموشی‌های زمستانی پس از چهار سال بازگشتند

در عین حال، قطعی برق و خاموشی‌های زمستانی پس از چهار سال بار دیگر بازگشته‌اند. شرکت توانیر اعلام کرده است که به دلیل کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی و محدودیت مازوت سوزی، کشور شاهد قطعی‌های برق خواهد بود. این اتفاق، ناشی از مدیریت ناکارآمد و عدم اولویت‌بندی درست در منابع حیاتی کشور است چون چندی پیش کمیسیون اصل نود مجلس با پیشبینی قطعی برق در صورت تداوم شرایط سوخت‌رسانی به نیروگاه نسبت به این مسئله هشدار صادر کرده بود زیرا روند پر شدن ذخایر سوخت نیروگاهی بر خلاف سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از شهریور امسال نه‌تنها متوقف شد، بلکه ۵۰۰ میلیون مترمکعب هم کاهش یافت.

مغالطه برق سمی یا خاموشی سالم!

سخنگوی دولت اخیراً در توییتی از «دستاوردسازی» در مورد این خاموشی‌ها سخن گفت و برق را به مرگ مربوط کرد! فاطمه مهاجرانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت؛ «‌شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند».

مخاطبی زیر پست وی کامنت گذاشت:
تابستان‌که خاموشی بود الان زمستانشم دنبال خاموشی هستید.اگر در ۸ سال دولت روحانی و ظریف چهار تا نیروگاه ساخته میشد یا حداقل کلنگ‌ اون به زمین میخورد الان این وضعمون نبود یا اگه تاسیسات ذخیره گاز رو تکمیل میکرد دولت غرب زده سابق که از عواملش در این دولت کم‌نیستن الان وضع این نبود. ضرر خاموشی بیشتر از مازوت سوزیه. قطعی برق مورد حمایت هیچ‌کس نیست شما لازم نیس نگران ملت باشی اگه هستی نیروگاه بساز.
 
 
روزنامه آفتاب یزد در 27 دی ماه سال 99 وقتی مردم برای نخستین بار در زمستان شاهد خاموش ها بودند نوشت: ۱۰ سال قبل اگر کسی می‌گفت روزی در تهران، پایتخت کشورمان در یکی از روز‌های سرد زمستان به صورت سریالی خاموشی و قطعی گسترده برق رخ می‌دهد حتما ما و شما به او می‌گفتیم: «عنصر خودفروخته و خود کم‌بین!» خب الان دقیقاً همین موضوع رخ داده است. یعنی در تهران و برخی دیگر از شهر‌ها در سال ۱۳۹۹ شاهد خاموشی‌های گسترده هستیم و بدتر آنکه هر مسئولی نیز دلیل خود را برای این قطعی دارد! به سادگی می‌توان متوجه شد هم این خاموشی‌ها و هم نوع واکنش‌های مسئولان مرتبط به این موضوع، حاکی از یک معضل مدیریتی است. به عبارت ساده کشورمان نیازمند یک بازنگری در انتخاب و پرورش مدیران است.
وقتی آسایش مردم قربانی ناکارآمدی می‌شوند

آن‌گاه که برخی مناصب حساس و حیاتی به‌جای تخصص و شایسته‌سالاری بعضا با روابط دوستی، سیاسی، خانوادگی اشغال می‌شوند مانند دولت‌ تدبیر! که اکثر درب‌های پست‌های حساس دولتی را به جای شایسته‌سالاری، با روابط سیاسی می‌چرخاند و بیشتر آن افراد هم اکنون نیز به چرخه مسئولیت بازگشته اند، نتیجه آن را باید در کمبود منابع حیاتی و #خاموشی‌هایی دید که #یادآور دولت روحانی است که بر زندگی و آسایش مردم تاثیر مستقیم می‌گذارد.

بله فرق می‌‌کند چه کسی رئیس جمهور باشد!

 

یادآوری/ رکورد بین‌المللی دولت شهید رئیسی در توسعه صنعت برق

این روزها که مردم به دلیل قطعی‌های مکرر برق منازل و چرخ‌های تولیدی کشور کلافه شده‌اند و کارشناسان دلیل این قطعی‌ها را ناترازی سیستم تولید و مصرف برق کشور می‌دانند؛ این سؤال ایجاد می‌شود که عملکرد دولت‌های قبلی در افزایش سالانه ظرفیت نیروگاه‌های برق، چگونه بوده است؟ با بررسی آمارها متوجه می‌شویم که برخلاف هشت سال دولت روحانی که ظرفیت نیروگاهی کشور با افزایشی حداقلی مواجه بوده، در دوران دولت شهید رئیسی با رکوردزنی در مقدار افزایش سالانه ظرفیت نیروگاهی، شاهد عملکردی قابل‌قبول هستیم و می‌توان به‌جرئت گفت اگر در سه سال اخیر هم روحانی و دولت سوم او بر سرکار بود؛ امروز شاهد قطعی‌های شبانه روزی در تمام کشور بودیم.

با افزایش دمای هوای بیشتر نقاط کشور، مسئولین شرکت توانیر در گزارشی از افزایش پنج هزار مگاواتی مصرف برق و رسیدن آن به بیش از هشتاد هزار مگاوات خبر دادند. افزایشی که موجب ایجاد ناترازی ۱۹ هزارواحدی در سیستم توزیع برق کشور و در پی آن، قطعی‌های مکرر برق در صنایع و مشترکین خانگی شود.

کارشناسان می‌گویند طبق روند مصرف سالانه برق در ۱۵ سال اخیر، ما با رشد متوسط سالانه ۲۵/ ۵ درصدی مصرف برق در کشور مواجه هستیم که برای جلوگیری از ایجاد ناترازی برق باید توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور متناسب با نیازهای کشور باشد تا با مشکل قطعی برق مواجه نشویم. خاموشی و قطع برق سابقه‌ای طولانی در کشور داشته و حدود ۲۰ سال پیش نیز مردم دچار این معضل بوده‌اند، اما با اقدامات دولت‌ها و افزایش ظرفیت تولید برق در سال‌های گذشته موجب شد تا این مشکل در کشور حل شود. بااین‌حال، اما این موضوع با اقدامات و تصمیمات غلط دولت تدبیر و امید، پس از ۲ دهه، مجدداً مهمان‌ خانه‌ها، کارخانه‌ها و کارگاه‌ها شد.

فرار از وظیفه در دولت روحانی
با اینکه در برنامه ششم توسعه مکرراً به موضوع توسعه ظرفیت‌های شبکه برق کشور اشاره شده و دولت روحانی مکلف به افزایش ۲۵ هزار مگاوات شبکه برق کشور در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بود، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که دولت تدبیر و امید، ظرفیت شبکه برق کشور را در این مدت تنها حدود ۱۱ هزار مگاوات افزایش داده است همچنین مقایسه مجموع ظرفیت نصب‌شده شبکه نیروگاهی در دولت‌های مختلف نشان می‌دهد که دولت روحانی رکورد کمترین توسعه ظرفیت تولید برق کشور را از بعد دوران دفاع مقدس به ثبت رساند.

روند افزایشی نیاز مصرف برق به‌طوری بود که در سال ۱۳۹۸ به ۶۰ هزار و ۸۲۵ مگاوات، در سال ۱۳۹۹ با رشد ۵ درصدی، به ۶۳ هزار و ۸۵۴ مگاوات و در سال ۱۴۰۰ به ۶۷ هزار و ۱۲ مگاوات افزایش یافت. همچنین ۳۰ مهر ۱۳۹۹ اعلام شد: (مصرف برق طی ۹ سال، رشد ۵۸ درصدی داشته است) درحالی‌که افزایش ظرفیت تولید برق در دوره روحانی فقط ۲۳ درصد بود، و با این حساب متأسفانه تولید برق، در هشت سال دولت روحانی، به‌اندازه افزایش مصرف رشد نکرد و موجب ناترازی شدید و قطع گسترده برق در سال‌های پایانی دولت وی شد. جالب است بدانیم این میزان در دولت‌های نهم و دهم، ۸۵ درصد رشد داشت و عملکرد دولت روحانی، بدترین عملکرد دولت‌ها ظرف چند دهه گذشته بود.

وقتی آسایش مردم قربانی ناکارآمدی می‌شود | از انتصاب‌های پر زرق و برق تا تاریکی در خانه‌ها

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها